Szolgálati időn túl, szolgálati fegyverével sebesítette meg magát a KFOR magyar kontingensének egyik katonája, aki feltehetően öngyilkos akart lenni – írja az Index.  A honvédelmi tárca szerint a katona életét a koszovói tábor területére érkező orvosok erőfeszítése sem tudta megmenteni, így a kórházba szállítás közben elhunyt. „A július 4-én történt eset kivizsgálása folyamatban van, a hozzátartozókat a magyar honvédség azonnal értesítette” – közölte az eset kapcsán a Honvédelmi Minisztérium. 

Emlékezetes, májusban vetették be tömegoszlatási feladatokra a koszovói Zvecan település polgármesteri hivatalánál a Magyar Honvédség NATO békefenntartó erejében részt vevő kijelölt katonáit. Az ott összegyűlt tömeg a korábbi választás eredménye miatt vonult utcára – közölte akkor a tárca. Az összecsapásban több mint 20 magyar katona sérült meg, közülük 7 fő súlyosan.

A KFOR 1999-es missziója körülbelül 50 ezer katonával indult, ez a létszám mostanra 4 ezer alá csökkent. A békefenntartásban 27 ország vesz részt, de a legtöbb katonát három ország: Olaszország (715), az Egyesült Államok (561) és Magyarország (469) adja.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.
Indamedia Csoport