Budapesten a legtelítettebb alpiac továbbra is Dél-Buda, ahol mindössze  az irodaterületek 3,1 százaléka áll üresen, s továbbra is az agglomerációs alpiacon a legnagyobb a kihasználatlanság, 33,1 százalék.

A kereslet 2017 második negyedévében csaknem 100 ezer négyzetmétert tett ki, ezzel 47 százalékkal haladta meg az az előző negyedévben regisztrált értéket. A piacot főként a szerződéshosszabbítások mozgatták csaknem 40 százalékos részesedésükkel.

2017 második negyedévében az új bérbeadások a teljes volumen egyharmadát érték el, a bővülések 10 százalékban járultak hozzá a teljes kereslethez. Az előbérleti szerződések részaránya közel 20 százalék volt. Saját tulajdonba vétel nem történt a negyedév során.

A BIEF 2017 második negyedévében összesen 178 bérleti tranzakciót regisztrált, a bérbe vett irodák átlagos mérete 555 négyzetméter volt.

A Váci úti folyosón  kötötték a szerződések több mint egyharmadát. Ezt a Dél-Buda és Bel-Buda alpiacok követték 25 és 13 százalékos  részesedéssel.

A negyedév legnagyobb méretű tranzakciói szerződéshosszabbítások voltak: az Infopark D épületében 7 ezer négyzetméteren illetve az Átrium Parkban 6,7 ezer négyzetméteren. A legnagyobb előbérleti szerződést az Office Garden III. épületében kötötték, 4,6 ezer négyzetméterre.

A nettó abszorpció 2017 második negyedéve során mintegy 20 ezer négyzetméter volt.

A lakáspiac első félévi teljesítéséről itt olvashat friss híreket.