A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) harmadszor is eladásra hirdette meg - változatlan induló áron -  a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonában lévő, siófoki Hotel Mólót. A siófoki vitorláskikötő mellett lévő ingatlan két helyrajzi számon nyilvántartott területből áll, az egyikén (3224 négyzetméteren) áll a jó állapotú, ötszintes hotel, büfével és udvarral, míg a másik (1106 négyzetméteres) vízparti telek a hotel strandjaként szolgál - derül ki az MNV árverési hirdetményéből.

A Móló hotellel egyidőben, külön tételként meghirdették a szomszédos Yacht Hotel emeltén lévő, 110 négyzetméteres konferenciatermet is, 111,8 millió forint bruttó kikiáltási áron. Mindkét ingatlanra, a Hotel Mólóra és a konferenciateremre vonatkozóan is tíz éves, 2025. december 31-ig hatályos bérleti szerződés van érvényben, a bérleti díj évi 20 millió forint plusz áfa. (A nyertes vevő a bérletet csak az érvényes bérleti szerződés feltételei alapján mondhatja fel.)

A Móló hotelt a honlapja szerint az SH-Üzemeltető Kft. üzemelteti, míg a szomszédos Yacht Hotel tulajdonosa és üzemeltetője az SH-Fejlesztő Kft. - mindkét cégben kisebbségi tulajdonos a Wallis Asset Managament Zrt., amely a milliárdos üzletember Veres Tibor érdekeltsége.

A Hotel Móló 37 szobával, panoráma terasszal, étteremmel, konyhával, lobbyval és bárral várja a turistákat - olvasható a hirdetményben.

 Facebook/Hotel.Molo.Siofok
Facebook/Hotel.Molo.Siofok
Kép: Facebook

A hotelre és a konferenciateremre külön-külön lehet ajánlatot tenni, mindkét online licit április 29-én 8 órától május 14-én 21 óráig tart az MNV elektronikus árverési felületén. Az ingatlanokat az érdeklődők az árverés előtt megtekinthetik, április 20-án, illetve 22-én.

Az MNV folyamatosan árulja a Bahart kempingjeit, kikötőit és hoteljeit, miután a hajózási cégben 2019 nyarán tőkeemeléssel az állam - az azt képviselő Magyar Turisztikai Ügynökség - minősített többségű befolyást szerzett az érintett balatoni önkormányzatokkal szemben, majd "reorganizációba kezdett". Eladták már egyebek mellett a csopaki kikötőt, a kikiáltási ár 17-szeresén, 890 millió forintért (a vevő a Dömper Kft. tulajdonosának Sápi Major Kft.-je lett, írta meg a hirbalaton.hu), és egy-egy milliárd forint körüli vételáron elkelt a balatonboglári Sellő kemping és a balatonszemesi Hattyú kemping

A balatonboglári kempinget novemberben adták el, a vásárló cégnek pedig már decemberben új tulajdonosa lett - írta meg 2021. februárban az Mfor.hu. A nyertes licitáló Terebezd Trade Kft. a Somogy megyében állattenyésztéssel foglalkozó Claessens-család érdekeltsége volt, majd decemberben a kecskeméti VAAB-Inmo Ingatlanhasznosító Kft.-hez került, amelynek két magánszemély tulajdonosa a Horváth Építőmester Zrt.-ben is részvényes. (Az utóbbi társaság a harmadosztályú kecskeméti focicsapatot működtető cég tulajdonosa is.)