A Magyar Közlönyben megjelent határozatban a kormány négy évre osztotta el a 8 milliárd 218 millió forintot a békéscsabai piactér támogatását.

Az idei büdzsét 100 millió forint terheli, jövőre és 2022-ben 3-3 milliárdot kap a város, míg 2023-ra 2 milliárd 118 millió forintot irányzott elő a kormányhatározat.

A Napi.hu október közepén közölte, a Swietelsky Magyarország Kft. és a helybeli Galéria Invest Ingatlanértékesítési, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. építhet Békéscsabán egy új vásárcsarnokot, továbbá egy nagybani piacot, nettó 7 milliárd 974 millió forintért. Az első rész az új fedett-nyitott vásárcsarnokot és a kapcsolódó létesítményeit fedi, benne a parkolóházzal és az utakkal.

A vásárcsarnok a Szabó Dezső utca 14-22. számú telken, a pavilonsor pedig a Trefort utca 5-7. szám alatti telken épül. A parkolóház is a Szabó Dezső utcai telken kap helyet. Ezt a Swietelsky Magyarország Kft. építheti meg, nettó 7 milliárd 765 millió forintért. A becsült ellenérték 6 milliárd 919 millió forint volt. A második rész a Kétegyházi úton megvalósuló nagybani piac infrastruktúrájának a kiépítését és magát a kivitelezést fedi. Ezt a helybeli Galéria Invest nyerte, nettó 209 millió forinttal. A becsült ellenérték 126 millió forint volt.

Az MTI híre szerint Herczeg Tamás fideszes országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón ismertette a békéscsabai piac-fejlesztést. A beruházással a környéken élők életminősége is javul, csökken a zsúfoltság, így a projekt egyfajta városrehabilitációként is felfogható - mondta Herczeg Tamás. A háromszintes parkolóházban közel 300 jármű helyezhető el.

Szintén a legutóbbi Magyar Közlönyben juttatott a kormány a Lővérek Program keretében megvalósuló nemzetközi konferencia központ terület-előkészítési munkálataira - a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-nek - 1 milliárd 130 millió forintot.