Számos oka van a nemek közötti egyenlőtlenségnek a foglalkoztatásban, mint a nők nem fizetett gondozási kötelezettségei, például a gyermekekkel töltött idő vagy a munkaerő-felvételi diszkrimináció, az adózási ösztönzők vagy éppen a foglalkozási szegregáció. Ezek mind hozzájárulnak a nemek közötti foglalkoztatási szakadékok tartós fenntartásához.

Magyarországon átlagosan 9 százalék körüli a férfiak és nők foglalkoztatási aránya közötti különbség – olvasható ki az Eurostat a 2022-re vonatkozó adataiból.

A teljes magyar népességben

  • a férfiak közül körülbelül 79,
  • a nők közül azonban csak 70 százalék dolgozik,
  • így jön ki a 9 százalékpontos országos átlagos különbség.

Budapesten kisebb a szakadék, 6,5 százalékpont volt a nemek közötti foglalkoztatási különbség, Borsod, Heves és Nógrád megyében azonban ennek több mint a dupláját, 13,5 százalékot mértek. A többi régió e két érték között van.

KSH: egyre kelendőbb az 50 pluszos korosztály a munkaerőpiacon

2023 októberében 37 ezerrel, 4 millió 757 ezerre nőtt a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal. Bővebben >>>

 

Az Európai Unió szeretné, ha 2030-ig 5,8 százalékpontra csökkenne a nemek közötti különbség a 2022-es 10,7 százalékpontos uniós átlagról.

Minden ötödik uniós régió már teljesítette az 5,8 százalékpontos célt.

  • Franciaországban (14 régió),
  • Németországban (7 régió),
  • Finnországban (mind az 5 régióban),
  • Svédországban és Portugáliában (4-4 régió),
  • Litvániában (mindkét régióban), valamint Lettországban
  • és Észtországban (1 régióban) összpontosultak.

Mindössze két régióban volt magasabb a nők foglalkoztatási rátája 2022-ben, Litvánia fővárosi régiójában (Sostinės regionas) és Dél-Finnországban  Etelä-Suomi) Finnországban.

Nem volt különbség a férfiak és a nők foglalkoztatási rátái között az észak- és kelet-finnországi régióban (Pohjois- ja Itä-Suomi) nem volt különbség a férfiak és a nők foglalkoztatási rátái között.

A legmagasabb nemek közötti foglalkoztatási különbséget Közép-Görögország régiójában (Sterea Elláda, 31,4 százalékpont) és a dél-olaszországi Puglia régióban (30,7 százalékpont) jegyezték fel.

Az összes többi EU-régióban továbbra is fennállt a nemek közötti különbség, a férfiak foglalkoztatási aránya pedig magasabb volt.

Dagadnak az önbizalomtól, a munkavállalók

Közel 30 százaléka dobbant az előléptetés után
Sok munkavállaló vágyik akár hosszú éveken át arra, hogy előléptessék a munkahelyén, azonban egy nemrég megjelent kutatás szerint közel 30 százalékuk rövid időn belül távozik, miután megkapta a munkáltató elismerését, a jobb fizetést, céges kocsit, saját irodát, vagy egyéb, munkakörhöz kötött juttatásokat. Bővebben >>>