Több mint 63 ezer dollárért (21,5 millió forint) kelt el egy aprócska, mindössze 657 x 222 x 700 mikron méretű kézitáska egy szerdai online árverésen. Az emberi szemmel alig látható, fluoreszkáló sárgászöld táska egy népszerű Louis Vuitton-design alapján készült, bár nem a luxusmárka, hanem egy New York-i művészeti kollektíva munkája.

A brooklyni székhelyű MSCHF nevű csoport „Mikroszkopikus kézitáska” néven emlegeti kicsiny alkotását, és azt állítja, hogy a táska elég keskeny ahhoz, hogy egy tűszemen átférjen, és kisebb, mint egy szem tengeri só.

Mikroszkóp kellett az áru láthatóvá tételéhez

A tárgyat kétfotonos polimerizációval készítették, egy olyan gyártási technológiával, amelyet mikroméretű műanyag alkatrészek 3D-nyomtatására használnak. Egy digitális kijelzővel felszerelt mikroszkóp mellett árulták, amelyen keresztül a tárgy megtekinthető.

Egy promóciós fotó részletesebben mutatja be a dizájnt, amelyen a Louis Vuitton jellegzetes LV monogramja látható. Úgy tűnik, a táska a francia márka OnTheGo szállítmányán alapul, amely jelenleg teljes méretben 3100 és 4300 dollár közötti áron kerül kiskereskedelmi forgalomba.