A 282,2 millió forintos forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből nyerte el 26 ezres lélekszámú, dél-békési város, a támogatásból díszkivilágítás került a katolikus templom homlokzatára, megújult a templom kertje, a mellette lévő Széchenyi téren is zöldfelületeket hoztak létre, helyet kapott egy zenepavilon, valamint egy kerékpárkölcsönző-állomás.

Az evangélikus templom díszkivilágítást, az épület melletti köz díszburkolatot és LED-es térvilágítást kapott, a templom előtti teret szintén megújították.

A Táncsics Gimnázium előtti területet rekreációs térré alakították, létrehoztak egy zenearénát, az iskola épületének is elkészült a díszkivilágítása LED fényvető reflektorokkal. A gimnázium melletti utcán folytatták a korábban részben kiépült díszburkolatot, és kialakítottak 16 új parkolóhelyet és két elektromos autó töltőpontot.

Gyopárosfürdőn, az Orosházához tartozó üdülőhelyen a fürdő bejárata mellett is helyet kapott egy kerékpárkölcsönző állomás, és beszereztek 32 kerékpárt – írták közleményben.

Hatalmas vízügyi fejlesztés Kecskemét környékén

Kecskeméten bemutatták a vármegyeszékhely, valamint a szomszédos Ballószög és a Bácsvíz Zrt. konzorciumában zajló vízügyi projekt eddigi munkálatait. Bővebben >>>