Musk egy jobboldali politikai összejövetelen mondott beszédet, amelyet Giorgia Meloni olasz miniszterelnök pártja szervezett. Az éghajlatváltozással kapcsolatos riasztás rövid távon eltúlzott – fogalmazott a Tesla-vezér és hozzátette, hogy a környezetvédelmi mozgalom annyira messzire ment, hogy az emberek elvesztették a jövőbe vetett hitüket.

Az e havi COP28 klíma-csúcstalálkozón közel 200 ország képviselői megállapodtak abban, hogy megkezdik a fosszilis tüzelőanyagok globális fogyasztásának csökkentését az éghajlatváltozás miatt, ami az olajkorszak végét jelzi – emlékeztet a Reuters.

Közben kiderült, hogy úgy zabálja a világ az olajat, mintha nem lenne holnap. Arról, hogy hiába döntöttek a fosszilis üzemanyagokról történő átállásról, a Nemzetközi Energiaügynökség szerint jövőre tovább nőhet a világ olajkereslete, itt írtunk >>>

Elon Musk azt is kijelentette, hogy környezetvédőnek tartja magát, fontos, hogy az iparágak hosszú távon csökkentsék a földből kivont, valamint a fosszilis tüzelőanyagok elégetésével a légkörbe bocsátott több milliárd tonna szén mennyiségét, de nem szabad ördögöt csinálni az olajból és a gázból.

Arra a kérdésre, hogy cégei befektetnének-e Olaszországba, Elon Musk azt mondta, aggasztja az ország csökkenő születési aránya.

Szerintem Olaszország remek hely a befektetésre, de szeretném hangsúlyozni, hogy aggódom az alacsony születési ráta miatt. Ha csökken a munkaerő, akkor ki fog dolgozni az országban? – tette fel a kérdést Elon Musk.

Arra szólította fel az olasz kormányt, hogy hozzon létre ösztönzőket a családok számára, hogy több gyermeket vállaljanak, és hozzátette, hogy

egy ország nem támaszkodhat csak a bevándorlókra, akik majd betöltik a munkaerőhiányt.

Olaszország mintegy 1 milliárd eurót (1,09 milliárd USD) különített el a jövő évi költségvetésben az ország demográfiai válságának kezelésére. A születések száma Olaszországban tavaly zsinórban 14. éve csökkent, és az ország 1861-es egyesítése óta a legalacsonyabb volt.

Fenyegető jövő tárul az üres bölcsők országa elé

A családalapítás Olaszországban titáni erőfeszítéssé válik, amelyet csak a tehetősebbek engedhetnek meg maguknak – figyelmeztetett Ferenc pápa. Giorgia Meloni olasz miniszterelnök nemzeti vészhelyzetnek nevezte a népességfogyást, amin sürgősen változtatni kell. Bővebben --->