Az Amazon most bemutatta Rufus-t, a mesterséges intelligencia-alapú vásárlási asszisztenst, aki olyan „kiképzést” kapott, amellyel az ügyfelek számára még vonzóbbá tehetik az online vásárlást – írta meg a CNN. Rufus választ ad a közösségi kérdésekre  a vásárlói véleményekre – mondta Andy Jassy, ​​az Amazon vezérigazgatója. Hozzátette az újrobot lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy egészen más módon fedezzék fel az árukat, mint ahogyan azt egy e-kereskedelmi webhelyen addig megszokták.

A Rufus bétaverziója csütörtökön jelent meg, egyelőre az Amazon alkalmazást használó ügyfelek szűk rétegének, de a következő hetekben további amerikai vádárlók számára is elérhető lesz.

Az Amazon mintegy 10,6 milliárd dolláros negyedéves nyereségről számolt be.

A cég 2023 elején még geopolitikai bizonytalanságban, makrogazdasági ellenszélben és magas inflációs nyomásban volt. 2022 vége óta Andy Jassy, ​​az Amazon vezérigazgatója agresszív költségcsökkentési intézkedéseket hajtott végre, beleértve a többszöri tömeges elbocsátásokat is, amelyek az idén is folytatódtak.

Tavaly januárban az Economx is beszámolt arról, hogy az Amazon több mint 18 ezer munkavállaló elbocsátását jelentette be, miután a cég rekordszámú alkalmazottat kezdett foglalkoztatni a pandémiás időszak alatt, de a gazdasági válság keresztülhúzta a számításaikat.A leépítés az idén januárban is folytatódott, pedig 2023 végére már több mint 27 ezer munkahelyet szüntettek meg és még mindig nem álltak le, terveik szerint még több száz alkalmazottat fognak elbocsátani. Hogy mely részlegekről, arról itt olvashat.