Csütörtök napközben országszerte megerősödik a délnyugati szél, amelyet főként a Dunántúlon és a főváros tágabb környezetében több helyen is viharos lökések (~65-75 km/h, a magasabban fekvő területeken >80 km/h) kísérhetnek. A szél estére veszíthet erejéből - írja a met.hu.

Az idokep.hu előrejelzése szerint a csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Csütörtök este, éjjel egy újabb hidegfront hozhat záporokat, zivatarokat.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk, délután délnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Számottevő csapadék napközben nem várható, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Továbbra is többfelé erős, nyugaton, északnyugaton viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás.

Szombatra is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik, inkább csak fáytolfelhők lehetnek az égen. Élénk, nyugaton, északnyugaton erős délies szélre, délután már-már kora nyárias, 22 és 27 fok közötti hőmérsékletekre készülhetünk.

Húsvétvasárnap is marad a meleg, kora nyárias, ám többfelé szeles idő. Változóan felhős lesz az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, melegebb keleten lesz. Húsvéthétfőn is kitart még a meleg, kora nyári idő, ám délután nyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezhet.