Dunakanyar kisvárosában befejeződött a városrészeket összekötő kerékpáros nyomvonal kivitelezése – vette észre a Budapest Környéke.

Mint írják, a közel 7 kilométer hosszú szakasz autós-kerékpáros-gyalogos vegyes használatú, valamint gyalogos-kerékpáros útszakaszokat és jelentős forgalomtechnikai fejlesztéseket foglal magába.

A beruházás megvalósulásával a Duna korzótól vagy a HÉV-állomástól indulva a patak mentén, Izbégen keresztül egészen a dömörkapui elágazásig lehet kerékpározni a nagyobb biztonságot nyújtó kerékpáros nyomvonalon. A beruházás keretében több utca, utcaszakasz kapott szilárd burkolatot, 

IZBÉGNÉL PEDIG ÚJ HÍDDAL GAZDAGODOTT A VÁROS.

A Bükkös patak két partját összekötő 16 méter hosszú kerékpáros-gyalogos hídtól a közeli utcáig 300 méter hosszan új gyalogos-kerékpáros út is épült. A kerékpáros nyomvonal két szakasza napelemes közvilágítást kapott. 

A Duna korzótól a Kossuth Lajos utcáig, a Bükkös-patak menti gáton húzódó gyalogos-kerékpáros út fényeinek látványa tovább emeli Szentendre belvárosának esti hangulatát.

A hat városrészt összekötő kerékpáros nyomvonal elsősorban a szentendreiek közlekedését szolgálja, mert nem csak a 11-es főúton, hanem a városon belül is egyre inkább ellehetetlenül az autósforgalom