Az autóbusz szentendrei elakadása és a mögötte feltorlódó gigadugó október végén történt, és hatalmas felháborodást váltott ki az érintett több ezer autós körében, hiszen rengetegen használják a 11-es főutat,

amelynek van olyan szakasza, ahol naponta 50-60 ezer jármű közlekedik, ami megfelel egy jelentősebb autópálya forgalmának.

Az eset után Szentendre polgármestere, Fülöp Zsolt a közösségi médiában fellángoló elégedetlenség nyomán ugyancsak ezen a platformon tette közzé, hogy a Magyar Közúttal közösen megbeszélést kezdeményezett a rendőrséggel az esethez hasonló elfogadhatatlan helyzetek megoldására, egyúttal kijelentette, hogy sem az út fenntartójának, sem az önkormányzatnak nincs olyan intézkedési hatásköre, amivel a rendkívüli helyzetet megoldhatta volna. 

Krónikus káosz keseríti a közlekedőket a Dunakanyar elátkozott főútján

Két gigadugó is borzolta a közlekedők idegrendszerét a közelmúltban a Duna jobb partján futó 11-es főúton. Az egyik káosz egy Szentendrén történt balesethez, a másik egy ugyancsak Szentendrén lerobbant autóbuszhoz köthető. Előbbi esetben órákon át tartó 12 kilométeres, utóbbiban egy fél napig tartó 6 kilométeres dugó állta útját az autósoknak.
Bővebben

A beharangozott kerekasztal-tárgyalás megtörtént, és az ott elhangzottakról a szentendrei polgármesteri kabinet kommunikációs vezetője, Bellai László tájékoztatta lapunkat a Szentendre.hu portálon megjelent hírre hivatkozva.

Megtudtuk, hogy Szentendrén és környékén a városvezetés szerint is nagy visszhangot váltott ki a 11-es út szentendrei szakaszán elakadt busz, amit műszaki okokból csak estére lehetett elszállítani. 

Folytathatja a HÉV-vonalak korszerűsítését a kormány, de az idő sürget

Az uniós hitelkerettel támogatott beruházásra szánt összegből a szentendrei, a ráckevei és a csepeli HÉV vágányait, biztosítóberendezéseit, valamint a peronokat lehet majd felújítani. Szentendrén parkolóház is épül.
Bővebben >>>

A városházán november 8-án tartott egyeztetésen részt vett Turi-Kovács Áron Péter rendőr alezredes, Szentendre Rendőrkapitányság vezetője, Gulyás Anita rendőr alezredes, Szentendre Rendőrkapitányság Közlekedési Osztályának vezetője, Magyari László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Vármegyei igazgatója, Vas László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szentendrei mérnökségvezetője és Jámbor Ferenc, a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság vezetője.

Az intézkedési terv részletei

A tárgyalás résztvevői egyetértettek abban, hogy a Dunakanyarban élők mindennapjait megnehezítő, a 11-es főútra jellemző problémák enyhítésére csak a rendelkezésre álló erőforrásaik fokozott összehangolásával és még szorosabb kapcsolattartással van esély. 

  • Ennek érdekében első lépésként új belső kommunikációs csatornát hoznak létre és működtetnek a jövőben. 
  • Mindhárom szervezet elemzi az eddigi intézkedési gyakorlatát, különös tekintettel arra, hogy a folyamatba a társszervek mikor és hogyan vonhatók be. 
  • A Magyar Közút és a Szentendre Rendőrkapitányság együttműködését kiegészítik a rendészettel. 

rendőrség és a közútkezelő tehát a forgalomkorlátozások és a közlekedési balesetek esetében megszokott közös fellépés továbbfejlesztéseként a városi rendészet munkatársait is kiemelten bevonja a jelentősebb forgalomirányítási problémák kezelésébe.