A szállásfoglaló oldal legfrissebb saját adataiból álló felmérése szerint Gyula, Siófok és Eger vonzza a legtöbb vendéget, Budapest a hatodik helyen szerepel.

A háromnapos ünnepre fejenként és éjszakánként átlagosan 12 000 forintot költenek a magyarok

A top tízes listába bekerült még Szeged, Pécs, Budapest, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Zalakaros és Nyíregyháza került fel. A vendégek közel harmada apartmanban, 26 százaléka vendégházban, 23 százaléka hotelben tölti pihenését. A vendégek 14 százaléka választott panziót és 6 százaléka egyéb szálláshelyet.

A május elsejével záródó hosszú hétvégén a foglalások száma alig 10 százalékkal maradt el a

szezont berobbantó, négynapos húsvéti hosszú hétvége számaitól

— írták.

A legnépszerűbb belföldi úti célok listáját akkor Budapest, Eger, Pécs vezette, a tízes listában Szeged, Gyula, Sopron, Balatonfüred, Hévíz, Siófok és Hajdúszoboszló is szerepelt.

Az átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 11 570 forint volt. A vendégek 27 százaléka hotelben, 26 százaléka apartmanban, 24 százaléka vendégházban, 18 százaléka panzióban pihent, 5 százalék pedig egyéb szállástípust választott.

Ne lepődjön meg, ha zárva lesz május 1-én a kedvenc strandja

Az előrejelzések szerint a háromnapos hosszú hétvégén ugyan csak húsz fok alatti nappali maximum hőmérséklet várható, számos hazai strand ennek ellenére már megnyitja szabadtéri élménymedencéit. Többek között Mórahalmon, Hajdúszoboszlón, Budapesten és Szegeden is strandolhatunk majd.