Iskolabezárási hullám indult a Pilis-környéki általános iskolákban - szúrta ki a HVG. Az iskolák egymás után jelentik be, hogy az extrém havazás miatt elmarad a csütörtöki tanítás, amely valószínűleg annak is betudható, hogy egyes iskolákban áram és fűtés sincs.

Bár a a havazás az ország több részén még mindig tart, a Pilisben most nagyobb kihívásokkal kell szembe nézni.

Mely iskolák érintettek?

A piliscsabai Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskola Facebook-oldalán üzente a szülőknek, hogy mindenki maradjon otthon.

Szintén Piliscsabán a Jókai Mór Általános Iskola vezetősége igazán örömteli házi feladatot adott a gyerekeknek: azt kérik, szánkózzanak, és építsenek hóembert.

Pilisvörösváron a Templom Téri Német Nemzetiségi Általános Iskolában kegyetlen üzemmódba kapcsolt, ugyanis annak ellenére rendelik be a gyerekeket az iskolába, hogy áram és fűtés nincs. Öröm az ürömben, hogy ebéd viszont lesz.

Ennél egy kicsit lágyabb szívű a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatósága, akik azt mondták, hogy ugyan az áramszolgáltatás ingadozik, hideg viszont nincs. Nem csinálnak belőle problémát, ha a gyerek otthon marad, a szülő igazolhatja később a hiányzást.

Elszabadult az őskáosz a hó miatt, letérdelt a fővárosi tömegközlekedés

Elakadt járművek, dugók, kimaradt járatok nehezítik a reggeli és délelőtti közlekedést. Ha többre kíváncsi−−−>