Főváros-szerte havazás lassítja a közlekedést, a magasabban fekvő utakon jeges, csúszós szakaszokra is számítani kell - olvasható a BKK Info oldalán.

  • A 60A, a 60B, a 65-ös és a 165-ös autóbusz nem közlekedik.
  • A 219-es autóbusz a Saroglya utca és az Ürömhegyi út/Jutas utca között nem közlekedik.
  • A 191-es autóbusz terelve jár, nem érinti a Sarolta utca megállót.
  • A 140-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Művelődési Ház és a Dióskert megállót.
  • A 28A villamos ismét a teljes vonalon közlekedik.

Kocsival csak alapos tájékozódás után induljunk útnak

Az Útifform tájékoztatása szerint

  • a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon tegnap délután óta folyamatosan esik a hó, havaseső, a legkeletibb megyékben az eső.
  • A Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Bács-Kiskun megye egyes területein a frissen hullott hó vastagsága meghaladta  a 10-15 cm-t, néhol elérte a 20 cm-t, de a Duna-Tisza közén, Pest és Nógrád vármegyében, a Mátrában és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részein is 5-10 cm friss hó hullott.
  • A gyorsforgalmi utak burkolata sónedves, de az M0-s autóút, az M1-es bicskei, az M7-es martonvásári, illetve az M6-os autópálya Fejér és Tolna vármegyei szakasza helyenként latyakos, az M3-as Gödöllő térségében hókásás, de máshol is előfordul, hogy latyakos a burkolat széle, vagy a le- és a felhajtó.
  • A fő és a mellékutak burkolata Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád és Heves vármegyékben, Pest vármegye északi felén, továbbá Putnok, Tiszafüred és Kisújszállás környékén havas, latyakos, helyenként hókásás, máshol vizes.

Fakidőlés, vezetékszakadás is hátráltatja a MÁV-ot

Mávinform arról tájékoztatott, hogy

  • a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon végzett pályafelújítás idején közlekedő egyes IC-pótlóbuszok az intenzív havazás és a közúti állapotok, torlódások miatt Tatabánya térségében elakadtak. A többi pótlóbusz hosszabb menetidővel közlekedik.
  • Az S36-os vonatok váltóhiba miatt 6:30-tól rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Tárnok között közlekednek. Az utasok Tárnok és Martonvásár között Z30-as vagy G43-as járattal utazhatnak.
  • Rákosrendezőn,valamint Rákospalota-Újpest és Veresegyház között felsővezetékhiba akadályozza a közlekedést. A helyreállításig ezen a szakaszon szünetel a vonatközlekedés, ezért a reggeli, délelőtti időszakban a Budapest–Esztergom, a Budapest–Vác–Szob és Budapest–Veresegyház–Vác vonalon jelentősen 30-60, esetenként 60-90 perccel hosszabb eljutási időre, járatkimaradásokra lehet számítani.
  • Kismarosnál leszakadt felsővezeték, Verőce-Nagymaros-Szob között felsővezetékhiba és váltóhiba is lassítja a közlekedés. Várhatóan további jelentős fennakadásokra, késésekre lehet számítani a Budapest-Vác-Szob vonalon.

Megállás nélkül dolgoznak a tűzoltók

Sűrű éjszakájuk volt, és úgy tűnik sűrű nappaluk is lesz a tűzoltóknak. Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez riasztották az egységeket, amelyeknek a leggyakrabban kidőlt fákat, letört ágakat kellett eltávolítaniuk

  • Az 1-es főúton Biatorbágy közelében, Nagykovácsiban, a Nagykovácsi úton a hó és a jég súlya alatt több fa is veszélyesen belógott az úttest fölé.
  • A közlemény szerint Budapesten, a XIV. kerületi Szikszó parkban egy mintegy tizenöt méter magas fa kifordult a földből és egy társasház oldalának dőlt, a IV. kerületi Galopp utcában parkoló gépkocsira borult egy fa, Budafokon a Plébánia utcában pedig egy távközlési oszlop dőlt az úttestre.

És még nincs vége, egész nap esni fog valami az égből!

Csütörtökön kezdetben a Nyugat-Dunántúl kivételével még többfelé hullhat hó, havas eső, keletebbre néhol eső. Napközben az ország középső és keleti részein további gyengülő intenzitású, vegyes halmazállapotú csapadék várható, délután nyugaton, délnyugaton viszont már felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hajnalban nyugaton-délnyugaton zúzmarás köd képződhet. A minimumok 0 és -5 fok, míg a maximumok -1 és +5 fok között alakulhatnak.