A Dunántúlon élénk, erős északnyugati szél hordhatja a havat. Hajnalban nyugaton-délnyugaton zúzmarás köd képződhet. A minimumok 0 és -5 fok, míg a maximumok -1 és +5 fok között alakulhatnak - írja az Időkép.

A BKK, a MÁV rendszeresen ad hírt járatkimaradásokról, Budapesten több autóbusz és villamos nem közlekedik, de érdemes figyelni a honlapokat illetve applikációkat, mert igyekeznek elindítani a járatokat, elhárítani az akadályokat. Autóval sem könnyebb, érdemes sokkal több időt szánni az utazásra, ha megteheteik akkor pedig elhalasztani azt. Az utinform oldala minden hírről beszámol.

Az előrejelzések szerint már csak a mai napot kell „túlélni".

Péntekre sokfelé képződhet köd, zúzmarás köd, valamint rétegfelhőzet, mely néhol tartósan is megmaradhat. Főként nyugaton és északkeleten süthet ki hosszabb időszakokra a nap. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb hószállingózás, szitálás előfordulhat a borongós területeken. Sopron környékén néhol élénk lehet a délkeleti szél. Hajnalban -6 és +1, a havas nyugati és északi tájakon -10 és -7, napközben -1 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton az ország nagy részén rétegfelhős, helyenként tartósan ködös idő várható. Hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos ködszitálás előfordulhat. Hajnalban mindenhol fagyni fog, délután -2 és +4 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Előreláthatólag vasárnap is párásan, ködösen, borongósan indul a reggel, de a jelenlegi számítások szerint a Dunántúlon már kevés napfényben is bízhatunk. Máshol kisebb szitálás, hószállingózás előfordulhat, a legmelegebb órákban -2 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.


Külföldön sem kötelező mindenhol a téli gumi használata, ahol azonban igen, ott akár komoly bírságra is számíthat, aki nem tartja be a szabályokat, és hogy pontosan, hol azt itt írtuk meg >>>