Meghökkentő eseményt vettek videóra: az M1-es autópályán kerékpározva közvetített a dugóból egy férfi – szúrta ki a Sonline.hu az autópálya-fenntartó videóját.

„Sok mindent láttunk már, de ez az egyik legmegdöbbentőbb” – írta a videóhoz az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

videón egyébként két teljesen különböző esemény látható: egy pozitív és egy negatív példát is megmutat a cég.

A videó első felében látható eseménysorokat pozitív példaként írja le a cég – már nem azt, hogy kigyulladt egy autó, hanem azt, hogy a sofőr időben észlelte a hibát és lehúzódott a leállósávra, kivette a legszükségesebb dolgait és a lehető legkevesebb időt töltötte a pályán, a szalagkorláton kívül várta a segítséget.

A másik eset a már említett biciklisé: mint írják, egy baleset miatt kialakult dugóban, vélhetően a magával hozott a biciklijére ülve elkezdett tekerni és videózva/élőzve előre biciklizett egy férfi, majd visszatekert az autójához. A cég szerint az ilyen esetben sem szabad elhagyni az autót, biciklizni pedig pláne nem szabad, „mert a segítséget akadályozod a mentésben”. Az autópálya ugyanis ilyenkor is veszélyes üzem – teszik hozzá.