Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeged és Nagykanizsa után Békés megye kórházaiban is látogatási tilalmat rendeltek el az influenzajárvány terjedése miatt – írja az Index.

Az influenzaszerű megbetegedések emelkedése miatt először a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ fekvőbeteg osztályain rendeltek el látogatási tilalmat, majd néhány nap múlva a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban is részleges látogatási tilalom lépett életbe.

Ugyanakkor a Békés megyei egészségügyi intézményekben csak azokra vonatkozik az influenza miatti járványügyi intézkedés, akik igazolni tudják, hogy már rendelkeznek influenza elleni védőoltással.

A Békés megyei látogatási tilalom hétfőtől visszavonásig érvényes, és amely intézményeket érinti:

  • a Békés Megyei Központi Kórház gyulai és békéscsabai tagintézményeit;
  • valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, ezen belül annak összes fekvőbeteg osztályát.

Az orosházi intézmény honlapján szereplő tájékoztatóban többek között azt írják, hogy „a látogatási tilalom alól kivételt képeznek azok, akik írásos igazolással, védőoltási könyvvel igazolják, hogy már legalább két hete felvették az ez évi influenza elleni szezonális védőoltást.”

Országszerte terjed az influenzajárvány

Jelenleg Békés megyében terjed a leggyorsabban az influenza. A térségben az év harmadik hetében 185 400-an fordultak orvoshoz akut légúti fertőzés tüneteivel, közülük 23 800 embernél influenzaszerű megbetegedést diagnosztizáltak.

Utóbbiak közül a betegek 35 százaléka gyerek, 31,1 százaléka 15–34 éves volt. A 35–59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23,1 százaléka, 10,8 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön publikált heti jelentése alapján Békés megye után Győr-Moson-Sopron megyében regisztrálták a legtöbb influenzás beteget