Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, majd északnyugat felől hidegfront érkezik, növekedni kezd a felhőzet és elszórtan gyenge eső is kialakulhat. Az ország nagy részén napközben 4-10 Celsius-fokra számíthatunk. A többfelé megélénkülő szél a Dunántúlon helyenként megerősödik a nyugati-északnyugati szél, mely kisöpri az ország felett rekedt, nyirkos levegőt.

Az Alpokalja szélárnyékos részein, a Dráva mentén, Borsodban és Szabolcsban továbbra is borult, párás, ködös idő valószínű. Az északnyugati tájakon és az északi határnál előfordulhat gyenge eső, a ködös, rétegfelhős területeken szitálás, ónos szitálás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, ködös részeken 0 és 3, máshol 4 és 10 fok között várható – írja az Időkép.

Kiadták a figyelmeztetést a köd miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a köd miatt szerdán kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye kivételével az egész országra. Tartós, sűrű köd várható: a látástávolság pár száz méteres lesz.

Csütörtökön már több felhő lehet felettünk, északnyugat felől egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor, északkeleten helyenként havas eső, hózápor, a hegyekben havazás. Az esti órákra érkezhet észak felől újabb, kiterjedtebb csapadékmező. A délnyugatira forduló szelet élénk, északkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A maximumok ezen a napon 2 és 9 fok között alakulhatnak.

Pénteken egy markáns frontrendszer hoz szeles, mozgalmas időjárást. Sok lesz felettünk a felhő, több helyen számíthatunk csapadékra, mely északon, északkeleten és főként a hegyekben hullhat hó, hózápor, havas eső formájában. Sőt, egy-egy zivatar sem kizárt. Erős, helyenként viharos lesz a szél, a csúcshőmérsékletek 4 és 11 fok között várhatóak.

Szombaton a változóan felhős, napos időben néhol, záporokra, északon hózáporokra van kilátás. Majd este nyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezhet a Dunántúlra. Az északnyugati szél sokfelé viharos lesz. Napközben északon, északkeleten 1-5, máshol 6-10 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Eközben embertelen hőség tombol a föld másik felén, 46 fokot várnak
Ausztráliában több államban megnőtt a bozóttüzek veszélye, erről itt olvashat többet >