Ma keleten lesz még több felhő az égen, itt szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor, máshol csak elvétve, és inkább a napsütés kerül előtérbe, csak időnként növekedhet meg a felhőzet. Az északi-északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Kora délután 8-13 fok valószínű – írja előrejelzésében az Időkép.

Szerdán túlnyomóan napos időre készülhetünk, csapadék nem várható. A szél mérséklődik, már csak keleten, északkeleten élénkülhet meg. Hajnalban többfelé fagyhat, napközben 8-12 fokra számíthatunk.

Csütörtökön nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, rövidebb napos időszakokra számíthatunk csapadék nélkül. Reggelre a középső tájakon párássá, ködössé válhat a levegő. A délire, délnyugatira forduló szél gyenge, mérsékelt lesz. A Dunántúlon lehet enyhébb, másutt fagyos a reggel, napközben pedig 8-14 fok valószínű.

Pénteken sok napsütésre van kilátás, csapadék nem várható. A délkeleti szél a Dunántúlon és a Duna vonalában feltámad, néhol erős lehet. Napközben 9-15 fokra készülhetünk.

Hétvégén túlnyomóan napos idő ígérkezik számottevő csapadék nélkül, reggeli ködfoltokkal és gyenge, mérsékelt széllel. Délutánonként 10-15 fok körül alakul a hőmérséklet.