A hét elején arra számíthatunk, hogy kevesebb záporban, zivatarban lesz részünk, de úgy tűnik, hogy a  légkörünk csak erőt gyűjt: a hét második fele már sokkal változékonyabb folytatást ígér.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. A korábbi napokhoz képest jóval kisebb számban, csak néhol alakulhatnak ki záporok, zivatarok, az északkeleti megyékben kicsi a  csapadék esélye. A keleties  szél csak kevés helyen élénkülhet meg, de zivatarok körül átmenetileg meg is erősödhet a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul. Késő estére döntően 14 és 22 fok közé hűl le a levegő – tájékoztat a HungaroMet.

Kedden is a napsütés lesz túlsúlyban, de délután a Dunántúlon egy hidegfront hatására elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, és itt feltámad az északira-északnyugatira forduló szél. Kora reggel 9-16, délután 23-29 fokot mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb.

Szerdán már többségében a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk, a  Dunántúlon kezdetben erős. A  hidegfront nem hoz lehűlést, délutánra ismét 23 és 29 fok közé melegszik a levegő, keleten mérhetjük a magasabb értékeket.

Csütörtökön sok lesz a napsütés, de elszórtan - legnagyobb eséllyel keleten, északkeleten és a nyugati, délnyugati tájakon - ismét kialakulhatnak záporok, zivatarok. A szél nyugatira, délnyugatira fordul, délutántól többfelé megélénkül. Ezen a napon 24-29 fokot mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban – írja az Időkép.