Délután előbb a Dunántúl északnyugati, nyugati részein, majd estétől a Dunántúlon és a Duna mentén már másutt is várható zápor, zivatar, majd eső is.

A Dunántúl délnyugati, déli részén heves zivatarokra is van esély az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

Napközben megélénkül a déli szél, a front mentén az északnyugati légmozgás erősödhet meg átmenetileg, sőt viharos széllökések is lehetnek. A csúcsértékek 26 és 32 fok között alakulnak, az északnyugati tájakon délután a front érkezésével gyorsan csökkenhet a hőmérséklet.

Mikor indul az égszakadás?

Kedden fokozatosan megvastagszik felettünk a felhőzet északnyugat felől, majd délután egy hidegfront hatására a Dunántúlon és északon

egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében.

Este, éjjel a Dunától keletre is megérkezik a csapadék. Sokfelé élénk lesz a délies szél, majd a hidegfront mögött északnyugat felől egyre többfelé északnyugatira fordul, zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek.

Napközben 26-33 fokra van kilátás, viszont a záporokat, zivatarokat követően hirtelen jelentősebb mértékben visszaeshet a hőmérséklet.

Kép: Időkép

Gomolyfelhős, zivataros hétköznapokra készülhetünk

A szerdára virradó éjszaka keleten többfelé, délen helyenként alakulhat ki eső, zápor, néhol zivatar. Napközben már a napsütésé lesz a főszerep, csak egy-két zápor alakulhat még ki északkeleten és északnyugaton.

Az Időkép előrejelzése szerint nyugatias, illetve a délies szél többfelé élénk, néhol akár erős lehet. A maximum-hőmérséklet 26 és 31 fok között alakulhat.

Csütörtökön az ország nagy részén túlnyomóan napos időre van kilátás. Záporok, egy-egy zivatar helyenként fordulhatnak elő. A déli-délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A csúcsértékek 27 és 35 fok között alakulhatnak.

Szétterjed az eső

Pénteken a napsütést már gyakran zavarhatják gomolyfelhők, és több tájegységünkön kialakulhatnak záporok, zivatarok, néhol hevesebb vihar nem kizárt.

Napközben 25 és 37 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, nyugaton, északnyugaton maradhatnak 30 fok alatt a maximumok. Hétvégén többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok a szeles időben.

Kép: Időkép