Újabb elismerést kapott a hazai kisüzemi száraztésztagyártás piacvezető cége, a Soós Tésztaipari Kft. A vecsési cég a „Soós Premio négy- és nyolctojásos tészta” sikereként idén másodszor vehette át a Magyar Termék Nagydíj elismerő oklevelet. A családi vállalkozásnál – amelyet Soós Zoltán alapított 1981-ben – az elmúlt négy-öt évben az innovációban is megmutatkozó erőfeszítések vezettek eredményre. A piac igénye nőtt a vecsési tészták iránt, így növelték a volument is. Egyre több a megrendelő, illetve a fogyasztó is – mondja Soós Zoltán tulajdonos, ügyvezető igazgató. Az oklevél mellett megkapták a Kermi különdíját is, ami a csomagoláson feltüntethető, így nemcsak a kereskedők, hanem a fogyasztók számára is igazolja a magas minőséget.
A cég árbevétele várhatóan idén először átlépi az egymilliárd forintot, s több mint 30 százalékkal lesz nagyobb a tavalyinál; szeptember közepéig az időarányos bevételt mintegy 30-32 százalékkal túlteljesítették. A magas tojástartalmú tészta mellett a közelmúltban a prémium kategóriában a négytojásos tésztákkal is megjelentek a piacon, s termékeik ma már a multinacionális kereskedőláncok révén az egész országban megtalálhatók. Saját márkájuk mellett jelenleg a Spar, a Plus, a Profi és a Tesco minőségi márkáját is gyártja a Premio termékek gyártására, illetve a minőségbiztosításokra az elmúlt két évben mintegy 350 millió forintot költő cég. Az idei fejlesztések nyomán – januárban elindult a termelés egy harmadik tésztagyártó géppel, s nyáron egy újabb, ötventonnás liszttárolót is avattak – 4-5 fős, 15-16 százalékos létszámbővítést terveznek.
A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei az Economx.hu hírlevelében.
Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.
Ezután megkapja az Economx.hu Hírleveleit reggel és este.