Berki Krisztián média-szereplőt egy évvel ezelőtt holtan találták ferencvárosi otthonában. A halálával kapcsolatban elővett gyanúsítottak elleni eljárást felfüggesztette a Budapesti IX. kerületi Ügyészség, miután a két férfi beismerő vallomást tett.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője tudatta a 24.hu-val, hogy a két férfi beismerő vallomást tett kábítószer-birtoklásról, és az elterelésen való részvételről: vállalták a részvételt egy droghasználatot kezelő ellátáson vagy egy preventív-felvilágosító szolgálatatáson vesznek részt.

A büntetőeljárást egy évre feltételesen felfüggesztették, amiből következik, hogy a pártfogó felügyelet alá rendelt gyanúsítottak büntethetősége azután szűnik meg, hogy fél évig vállalták az elterelésen való részvételt.

A két drog-birtokos

Kábítószergyanús anyagokat és szteroidokat találtak a rendőrök Berki Krisztián lakásán.

  • A nyomok Vecsésig vezettek, ahol elkaptak egy 42 éves férfit, feltételezhetően Berki drogdílerét, akinek lakásán 50 gramm kokaint, marihuánát, és kábítószerrel bepiszkított eszközöket találtak. A férfit ezután kábítószer-birtoklással gyanúsították meg.
  • A másik gyanúsított egy 48 éves férfi volt, akinél marihuána, kokainos tárgyak, valamint teljesítményfokozók kerültek elő. Szintén kábítószer-birtoklás miatt nyomoznak utána.