Bontják az illegális stégeket Balatonmáriafürdőn. 

Flexszel bontják a stégeket egy balatoni településen

Évek óta nem tesz semmit a hatóság az illegális stégek ellen most a lakossági bejelentések miatt a vízügy színre lépett, pedig nem is az ő dolga lenne. Bővebben

Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője ezzel kapcsolatban az InfoRádiónak elmondta, hogy a Balatonnál jelenleg a természet nem ad feladatot, miután szokatlan módon – az időjárásnak köszönhetően – emelkedett a vízállás augusztusban. Annál inkább gondot jelentenek az illegális stégek, amiknek a bontását a vízügy munkatársai végzik.

A szóvivő tájékoztatása szerint a balatonmáriafürdői eset nem egyedi. Mint mondta, minden ilyen bontási munkát alapos utánajárás előzi meg, egyértelműen tisztázva a jogi körülményeket.

Ha nem találjuk a tulajdonost, ha nem állami területről van szó, ha tudjuk, hogy nem bérlik, ott elkezdődik az illegális stégek elbontása.

A bontási munkálatok – a polgármesterekkel egyeztetve – addig folytatódnak, ameddig arra szükség van, de csak ott, ahol nem lehet a tulajdonosokat beazonosítani – közölte a szóvivő.

Ahol a tulajdonos azonosítható, ott a vízügyi hatóságnak kell fellépnie, ami viszont nem az Országos Vízügyi Főigazgatósághoz tartozik.