Tállai megítélése szerint az egykulcsos szja 2010-es bevezetése nagyban segítette az országot, hogy kikerüljön a válságból és fordulatot hozott a demográfiai válságban is - tudósít a portál, a politikus sajtótájékoztatójáról.

Mindezt számokkal alátámasztva felsorolta. Az egykulcsos jövedelemadó és a családi adókedvezmény: 2011-től évente mintegy 500 milliárd forinttal többet hagyott a magyar családoknál, így 2015-ben 660 milliárd forint közelében lesz várhatóan ez a többlet

Majd emlékeztetett: 2016-ban tovább folytatódik a jövedelemadó csökkentése. Ennek két része lesz, egyrészt az általános kulcs 1 százalékponttal fog csökkenni és emellett folytatódik a családi adókedvezmény kiterjesztése.

Sokan mentesültek a köztehertől

Jövőre 5000 forinttal többet vehetnek igénybe, 25 ezer forintra nő a havi adókedvezmény a kétgyermekeseknek, ez 380-390 ezer családot érinthet kedvezően. Az államtitkár, aki egyben a NAV vezetője elmondta azt is, hogy ez a családi adókedvezmény-növelés összesen 15 milliárd forinttal javítja a családi büdzséket.

Kiemelte: a családi adókedvezmény igénybevétele 1,1 millió embert érintett, 300 ezer embernek pedig egyáltalán nem kellett adót fizetnie.

Összesen 6 év alatt 3600 milliárd forinttal több maradt az emberek zsebében az új szja-rendszernek köszönhetően, 1300 milliárd forint adókedvezmény címén került a családok kasszájába.