Az eurót és a dollárt is 410 forint fölött jegyezték hétfőn délután a devizapiacokon, amire július első fele óta nem volt példa. Az euróval szembeni mélypont 416,859-nél, a dollárral szembeni 414,433-nál volt. A svájci frank ára ma megközelítette a 428 forintot, ami történelmi mélypont. 

"Ismét gyengül a forint, az árfolyam a 410-es ellenállás felé indult. Ma jár le a visszaküldési határidő az Európai Bizottság felé, ez a hír az uniós források körüli aggodalmakat növeli. Emellett a földgáz árának további emelkedése is a forint ellen hat, illetve a reggeli felvásárlási hírt (az állam és a 4iG felvásárolná a Vodafone Magyarországot) sem feltétlenül pozitívan értékelték a befektetők. A technikai szintek nem változtak, alul 400 közelében húzódnak fontos támaszok, felül pedig 410 felett ellenállás. A dollár erősödése ezúttal sem tesz jót a forintnak" - közölte az Equilor.

A dollár az euróval szemben erősödött ma, a jegyzés elérte az úgynevezett paritást, vagyis azt a szintet, amikor egy dollár pontosan egy euróba került. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!