Vegyes képet mutattak a vezető nyugat-európai tőzsdék a nap végére, egyedül a frankfurti DAX index zárt pluszban, 0,14 százalékkal. A londoni FTSE-100 mutató 0,01 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,48 százalékos, míg az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,19 százalékos csökkenést könyvelt el.

Brent olajfajta hordónkénti ára 1,51 dollárral 85,87 dollárra esett, ami 1,73 százalékos csökkenést jelent. A legnagyobb mértékben azonban az európai gázár zuhant: a TTF holland gáztőzsde áprilisi határidős jegyzésében 1 megawattóra 27,50 eurón állt estére, ami az előző napi záróértékhez képest 4,732 százalékkal alacsonyabb. Minimálisan, 0,06 százalékkal 2161 dollárra emelkedett az arany unciánkénti ára.

Az európai tőzsdezárást követően New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,11 százalékos, az S&P 500-as index 0,04 százalékos pluszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,01 százalékos nyereséggel állt.

 

Most dől el a forint sorsa: fontos üzenetek érkeznek Amerikából

Egy vártnál lazább hangnem gyengítheti a dollárt, és így erősítheti a forint árfolyamát, miközben a kockázatok hangsúlyozása, a kamatcsökkentések későbbre tolódása ellenkező hatást válthat ki – jelezték az Economxnak nyilatkozó szakértők a Fed kamatdöntésére várva, ahol szerintük biztos nem változtatnak az alapkamaton, viszont a jegybanki üzenetek és a dot plot ábra alakulása árfolyammozgató hatással bírhat.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!