Vegyesen fejezték be a napot a már bezárt ázsiai tőzsdék, és nem alakult ki biztos trend a még nyitva tartó térségbeli piacok sem.

A tokiói börze, a térség irányadó tőzsdéje pénteken 0,39 százalékos csökkenéssel, 27 ezer 633 ponton fejezte be a napot. A részvények szélesebb körét felölelő Topix index 0,40 százalékkal gyengült. Az ausztrál tőzsde 0,10 százalékkal gyengült, a tajvani viszont 0,84 százalékkal erősödött. A még nyitva tartó sanghaji tőzsde 0,45 százalékos erősödést, a hongkongi börze 0,1 százalékos csökkenést, a szöuli pedig 0,18 százalékos emelkedést jelzett.

Pénteken reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár (1,42 százalék) emelkedéssel, 71,18 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,57 százalékkal (10,25 dollárral) 1805,45 dollárra nőtt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!