A részvénypiac forgalma 12,0 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Az európai tőzsdék többsége mínuszban zárt, a gyengülés a magyar börzét is elérte. A vezető részvények közül az OTP árfolyama nem változott, de a Mol, a Magyar Telekon és a Richter árfolyama is csökkent - idézi az MTI Fábián Lóránt, az OTP Treasury üzletkötőjét az MTI.

A Mol 24 forinttal, 0,92 százalékkal 2582 forintra csökkent, 2,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 9850 forintot ért, forgalmuk 5,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5,50 forinttal, 1,33 százalékkal 408,50 forintra esett, forgalma 183,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 150 forinttal, 2,88 százalékkal 5065 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,3 milliárd forintot ért el. A cég egyik romániai nagykereskedelmi szolgáltatója ellen csütörtökön szankciókat jelentettek be a helyi hatóságok.

A BUMIX 4030,65 ponton zárt csütörtökön, ez 14,39 pontos, 0,36 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!