Az Államadósság Kezelő Központ 50 milliárd forint értékben hirdetett meg háromhónapos dkj-kat keddi aukcióján. Az elsődleges forgalmazók több mint 147 milliárd forintos ajánlatából az ÁKK végül 60 milliárd forintot fogadott el az érdeklődést látva.

Az aukción 4,93 százalékos átlagos hozamszint alakult ki, ami 14 bázisponttal marad el az egy héttel korábbi aukción kialakulttól, viszont 5 bázisponttal meghaladta a hétfői másodpiaci benchmarkot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!