Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 169,32 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 48 287,25 ponton zárt kedden.

részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyes képet mutattak az előző napi záráshoz képest.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint

a Richter teljesített a legjobban, ami arra vezethető vissza, hogy kedden kereskedtek utoljára osztalékszelvénnyel a részvénnyel.

Nagy Márton: Már nem a nyugati világ adja a többséget

A globalizáció nélkülünk is tovább zajlik, ezért céljainkkal messzemenőkig ellentétes lenne kiírni magunkat ebből a folyamatból – véli a gazdaságfejlesztési miniszter, aki szerint Magyarország számára nem jelent nehézséget elismerni, hogy Kína mára technológiai világhatalommá vált. Bővebben>>>

Semmi nem tudta megingatni a fő részvényeseket

A nap folyamán nem jelent meg olyan hír, amely befolyásolta volna a piacot.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szavaira – miszerint át kell állni az uniós források nélküli létre – sem reagált a piac.

  • Mol 16 forinttal, 0,54 százalékkal 2972 forintra erősödött, 3 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,27 százalékkal 11 000 forintra csökkent, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.
  • Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,49 százalékkal 413 forintra nőtt, forgalma 150,7 millió forint volt.
  • Richter-papírok árfolyama 95 forinttal, 1,09 százalékkal 8785 forintra emelkedett, a részvények forgalma 2 milliárd forintot ért el.
  • BUMIX 3289,33 ponton zárt kedden, ez 3,13 pontos, 0,10 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!