A mai kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, hogy a kormány nyolc területen "extraprofit-különadót" vezet be. Az intézkedéstől összességében több mint 800 milliárd forint bevételt várnak. Az energiaszektornál - ahol főként a Mol Nyrt. érintett - 300 milliárd forintos befizetést várnak. 

A különadókról folytatott egyeztetésekről Nagy Márton úgy nyilatkozott: szerdán tárgyalt e témában a Bankszövetséggel, csütörtökön pedig az energiaszektor képviselőivel. Az energiaszektorban azért van extraprofit, mert a szénhidrogének kitermelése növeli a profitot - idézte az MTI a minisztert.

Lapunk megkérdezte a Molt, hogy milyen mértékű különadóval számolnak, és az hogyan érinti a tevékenységüket.

A különadókat a kormányrendeletek tartalmazzák majd, ezek egyelőre nem ismertek. A részleteket meg fogjuk vizsgálni, és értékelni fogjuk, milyen hatásuk van a Molra. Végleges álláspontunkat csak az összes információ ismeretében tudjuk kialakítani, addig nem kommentáljuk a különadó bejelentését

- válaszolta lapunk kérdésre a magyar olajvállalat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!