A londoni FTSE-100 index 0,42 százalék, a frankfurti DAX mutató 0,38 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,56 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index mínuszban zárta a hét utolsó kereskedési napját.

A Brent olajfajta hordónként 5 centtel, 0,06 százalékkal 85,66 dollárra csökkent. Az arany unciánként 1,27 százalékkal 2338,90 dollárra esett.

A TTF holland gáztőzsdén a legközelebbi, júliusi határidős jegyzésében 1 megawattóra 33,95 eurón zárt, ami 1,49 százalékkal alacsonyabb előző napi záróértékénél.

Az európai tőzsdezáráskor New Yorkban a Dow Jones ipari átlag 0,07 százalékos gyengülést, az S&P 500-as index 0,05 százalékos emelkedést, míg a Nasdaq-piac összetett mutatója 0,24 százalékos növekedést jelzett.

Varga Mihály: Csökkenteni kell az EU innovációs lemaradását

A magyar elnökség során válaszokat kell találnunk az Európai Unió versenyképességének helyreállítására – emelte Varga Mihály pénzügyminiszter Luxemburgban.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!