Félig kudarccal zárult államadósság-kezelő keddi aukciója, ugyanis a meghirdetett 50 milliárd forintos 3 hónapos lejáratú diszkont-kincstárjegyre alig 56 milliárd forintos vételi ajánlat érkezett. Ezt látva az ÁKK 40 milliárd forintra csökkentette a kibocsátott mennyiséget.

Sikerként értékelheti az ÁKK viszont azt, hogy sikerült tartani a hozamot: az eladott papírok átlaghozama 7,28 százalék lett, ami még kedvezőbb is a tegnapi 7,35  százalékos referenciahozammal összevetve. A legutóbbi aukción hét héttel ezelőtt az átlagos hozam 7,26 százalék volt ehhez képest sem számottevő a két bázispontos emelkedés. A mai aukción az elfogadott ajánlatok hozama 7,33-7,23 százalékos sávban szóródtak - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!