A részvénypiac forgalma 9,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára a Richter kivételével csökkent az előző napi záráshoz képest.

Minimális pluszban zárt a tőzsde, a forgalom viszonylag alacsony volt - közölte Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője, hozzátéve, hogy a vezető részvények közül a Richter tartja a jó formáját, az OTP-t pedig továbbra is az iránykeresés jellemzi.

A Mol ára az olajjal együtt csökkent, mivel a globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken.

A Mol 6 forinttal, 0,25 százalékkal 2438 forintra csökkent, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 5 forinttal, 0,03 százalékkal 18 285 forintra esett, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 436 forint maradt, forgalma 61,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,24 százalékkal 8500 forintra nőtt, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4429,91 ponton zárt csütörtökön, ez 34,71 pontos, 0,79 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!