Csütörtökön zuhanni kezdett a forint a Brüsszelből érkező hírek után, melyek szerint az uniós források érkezése még mindig nem biztos, és valószínűleg legalább márciusig várni kell a jóváhagyásukra. Az euró ára 415 forint fölé ment, a dollár a 400-as szint környékére ugrott. Ez pedig a szakértők szerint nem jó jel. 

"Vészjósló technikai alakzat jelent meg az euró-forint grafikonján, egy fordított fej és vállak, 415-ös nyakvonallal. Ma már meg is próbálkozott a jegyzés a szint áttörésével, melyből 430-as célárfolyam adódna. Minden indikátor felfelé mutat, jó esély van a további emelkedésre. Természetesen az uniós forrásokkal kapcsolatos hírek továbbra is nagyobb bizonytalanságot jelentenek, de a tegnapi információk megágyazhatnak a nagyobb forintgyengülésnek" - közölte az Equilor elemzésében. 

Nagy mozgás vette kezdetét már szerdán az EURHUF kapcsán, miután sajtóhírek jelentek meg arról, hogy a Bizottság 7,5 milliárd eurós támogatás felfüggesztését javasolhatja a Tanács felé. Ez magyar szempontból a vártnál kedvezőtlenebb szcenáriót jelentene, hiszen az előzetes hírek kisebb összeg visszatartásáról szóltak. A hír megjelenését követően emelkedésnek indult az EURHUF árfolyama, így már a 413 forintos szinteket is megközelítette napon belül - nyilatkozta még reggel a KBC Equitas. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!