Az eurót 410,16 forinton jegyezték este hat órakor a reggel hét órai 405,76 forint után. A dollár jegyzése 395,89 forintra ment fel 392,87 forintról, a svájci franké pedig 419,71 forintra 413,28 forintról - írja az MTI.

A forint így szerdán 1,1 százalékkal gyengült az euróval, 0,8 százalékkal a dollárral és 1,6 százalékkal a svájci frankkal szemben. A hét eleji kezdésnél a forint szerda esti jegyzésén 0,9 százalékkal áll gyengébben az euró, 0,6 százalékkal gyengébben a dollár és 1,8 százalékkal gyengébben a svájci frank ellenében.

Az év eleji kezdéshez képest csak a dollárral szemben áll erősebben a forint, 4,4 százalékkal. Az euró ellenében 0,2 százalékkal, a svájci frank ellenében pedig 1,5 százalékkal gyengült.

Lapértesülések szerint egyelőre elégedetlen a magyar kormány vállalásaival az Európai Bizottság a jogállamisági eljárásban, ezért azt fogja javasolni a tagállamokat tömörítő Tanácsnak a jövő szerdai ülésen, hogy 7,5 milliárd eurónyi felzárkóztatási forrást függesszenek fel Magyarország felé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!