A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa az elemzők által várt 30 bázispont helyett 50 bázisponttal 2,90 százalékra emelte a jegybanki alapkamatot. Bejelentették, hogy a szigorítási ciklusban a decemberinél nagyobb léptékben folytatják a kamatemeléseket és az alapkamat fokozatosan fel fog zárkózni az egyhetes betéti eszköz következő hónapokban kialakuló kamatához.

A forint árfolyama este hét órára a reggel hét órai jegyzéshez képest 0,6 százalékkal erősödött az euróval, 0,4 százalékkal a dollárral és 0,8 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Az eurót a kora reggeli 361,53 forint után 359,22 forinton jegyezték este hét órakor, a dollár jegyzése 319,63 forintról 318,31 forintra csökkent, a svájci franké pedig 348,93 forintról 346,07 forintra ment le.

Az évkezdeti jegyzéshez képest a forint kedd esti árfolyamán 2,7 százalékkal erősebb az euróval, 2,0 százalékkal erősebb a dollárral és 2,9 százalékkal erősebb a svájci frankkal szemben.

Kedden a lengyel zloty 0,5 százalékkal, a cseh 0,1 százalékkal, a román lej pedig 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!