A Richter Gedeon Nyrt. és a HRA Pharma hétfőn bejelentette, hogy a két vállalat licenc-megállapodást kötött, amelynek értelmében a Richter Oroszországra, a FÁK egyéb tagköztársaságaira és Kínára vonatkozóan is megkapta a méhmióma kezelésére kifejlesztett Esmya (ulipristal acetate) innovatív termékére a kizárólagos forgalmazási és értékesítési jogokat - olvasható a BÉT honlapján. A megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

2010. október 7-én a Richter bejelentette a PregLem, egy magánkézben levő, svájci székhelyű, jóindulatú nőgyógyászati elváltozások kezelésére szakosodott gyógyszeripari vállalat felvásárlását. A megvásárolt termékportfólió vezető terméke, a HRA Pharmától licencbe vett új kémiai vegyület, az ulipristal acetate hatóanyagot tartalmazó, méhmióma kezelésére kifejlesztett Esmya. Az akvizíció eredményeképpen a Richter Gedeon Nyrt. megszerezte az Esmya forgalmazási és értékesítési jogait az Európai Unióban és Észak-Amerikában. 2010. december 16-án a Watson Pharmaceuticals, Inc. a Richter - PregLem-től megkapta a licenc jogokat az Esmya kizárólagos fejlesztésére és értékesítésére az Egyesült Államokban és Kanadában. A HRA Pharmával kötött megállapodás értelmében, a Richternek sikerült kiterjesztenie az egyik kulcsfontosságú piacára, a FÁK-régióra, valamint a jelentős növekedési potenciállal rendelkező kínai piacra is az Esmya forgalmazásának területi hatályát - fogalmaz a közlemény.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!