A főbb devizák jegyzése csökkent kissé, az eurót a szerda esti 349,30 forint után 349,01 forinton jegyezték reggel nyolc óra előtt, a dollár jegyzése 295,69 forintról 295,56 forintra, a svájci franké pedig 321,54 forintról 321,16 forintra ment le.

A forint szerdán erősödött. Magyarország kedden több mint 4 milliárd dollár értékben bocsátott ki kötvényt csaknem négyszeres túljegyzés mellett, kedvező feltételekkel, alacsony kamattal, hosszú, 10, illetve 30 éves futamidővel, szerdán pedig 1 milliárd eurónyi, 7 éves futamidejű kötvényt értékesített.

A hét eleje óta a forint 0,2 százalékkal erősödött az euróval, 0,1 százalékkal a dollárral, és 0,4 százalékkal a svájci frankkal szemben. Csütörtök reggeli jegyzésén a forint 3,8 százalékkal erősödött az év eleje óta az euróval, 0,4 százalékkal a dollárral és 4,3 százalékkal a svájci frankkal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!