Péntek reggel 7:50-kor a forint gyengülésben volt a devizapiacokon. Az euróval szembeni árfolyam ismét gyengült, már 394,74 volt, ami közel 0,1 százalékos gyengülést jelent.

Ez még így is erősebb mint a csütörtök reggeli kurzus volt: akkor a 397-es sávtól táncolt vissza a magyar fizetőeszköz. Az árfolyam támaszt kapott attól, hogy a Magyar Nemzeti Bank emelte az egyhetes betéti tender kamatját.

Pénteken hagyományosan kisebb a forgalom a forintvásárlásnál és -eladásnál, ezért könnyebben mozdul el az árfolyam. Az elmúlt hetekben a 399-es sáv közelében volt a forint, a mostani lefelé indulással visszakerül a történelmi mélyponthoz közeli zónába a magyar valuta.

A dollárral szemben szinte stagnált reggel a forintárfolyam: 367,05 volt a kurzus, ami szinte azonos a csütörtöki záráséval – derül ki a Stooq.com adataiból.

A régiós valutákkal most együtt mozog a forint: a lengyel zloty egy enyhe emelkdeéssel 0,1 százalékkal áll jobban a forinthoz képest a nap elején, de a cseh koronával szemben 0,04 százalékkal erősödött. A dollár és az euró váltásban sincs nagy elmozdulás, a közös európai fizetőeszköz egyelőre jobb lendületet vett és 0,07 százalékkal erősödött.

A horvát kunával szemben viszont látványosabban erősödött a forint: jelenleg 52,37 körül van az árfolyam. Horvátország viszont az év végével áttér az euróra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!