A frankfurti DAX-index 0,79 százalékos, a párizsi CAC-40 0,74 százalékos, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,85 százalékos erősödéssel zárt. A milánói tőzsde 0,52, a madridi 0,63 százalékos nyereséget könyvelt el.

A londoni FTSE-100 mutató ugyanakkor 0,31 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést.

A Brent hordónkénti ára 0,68 százalékkal drágult, záráskor 78,56 dollárba került. Az arany unciánkénti ára 0,50 százalékkal 2032 dollárra süllyedt.

Az európai gázár csökkent, a TTF januári határiőd jegyzésében 1 megawattóra 38,28 eurón állt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i Dow Jones ipari átlag 0,42 százalékos, az S&P 500-as index 0,26 százalékos mínuszban, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,04 százalékos veszteséggel állt.

Felébredt Európa, jöhet a várva várt megkönnyebbülés

A jelek szerint a legutóbbi inflációs adatot követően éles fordulat következhet az EKB-nál. Már a legelvetemültebb szigorításpárti jegybankár is úgy látja véget érhet a kamatemelése kora. A befektetők nagyon szerették a hírt.
Bővebben--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!