Az euró árfolyama a reggel fél hétkor jegyzett 373,62 forintról 371,66 forintra csökkent 18 órakor. Az euró kedden 371,40 forint és 374,36 forint között mozgott.

A frank jegyzése a reggeli 381,49 forintról 379,22 forintra, a dolláré pedig 342,21 forintról 341,03 forintra csökkent.

Az euró árfolyama a reggeli 1,0916 dollárról 1,0899 dollárra süllyedt.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a részvénypiaci hangulatot délután a forint erősödése is befolyásolhatta, miután az amerikai jegybank vezetőjét meghallgatta a kongresszus, a befektetők az ott elhangzottakra a dollár érdemi gyengüléssel reagált.

Felidézte, hogy a BÉT részvényeit szerdán bevezették a tőzsdére, előzetesen a cég értéke kicsivel 3000 forint alatt volt részvényenként. A kereskedésben komoly emelkedést lehetett látni, első kötések 3040 forinton, a legutolsó 3220 forinton volt a BÉT-részvényekkel.    

Tőzsdére került a Budapesti Értéktőzsde, első ütemben az MNB 50 százalék plusz egy szavazatot megtart

Tőzsdén a Budapesti Értéktőzsde (BÉT): a BET kóddal és 2906 forintról indult. A nyilvános piacra lépést egy szimbolikus csengetéssel indította el Matolcsy György MNB-elnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Patai Mihály MNB-alelnök, a BÉT elnöke és Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója. Bővebben >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!