Az S&P 500 2,8 százalékot zuhant pénteken, ami az év második legrosszabb napját jelentette, míg a Dow Jones ipari átlaga 980 pontot veszített, ami 2020 októbere óta a legrosszabb napi eredménye. A technológiai súlyú Nasdaq Composite 2,6 százalékot zuhant. Eközben a 10 éves amerikai kincstárjegy hozama 2,9 százalékon, 2018 decembere óta a legmagasabb szinten maradt – írja a Yahoo Finance.

"A piacok nagyon nyugtalanok a Federal Reserve politikai hibájának növekvő valószínűsége miatt. Amikor egy Fed-tisztviselő 50 bázispontos emelést javasol, a piacok azonnal elkezdik beárazni a 75 bázispontos emelést - ez tényleg őrület" – kommentálta a pénteki kereskedést Jamie Cox, a Harris Financial Group ügyvezető partnere.

Jerome Powell Fed-elnök a Nemzetközi Valutaalap által rendezett panelbeszélgetésén csütörtökön mondta azt, hogy egy 50 bázispontos kamatemelés van az asztalon a májusi ülés előtt. A Fed elnöke azt is megismételte, hogy a döntéshozók elkötelezettek az infláció elleni agresszívebb fellépés mellett. Már csütörtökön erős veszteségeket könyveltek a vezető amerikai indexek a hírre.

Az európai tőzsdék is vörösben zárták a hetet. Részletek itt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!