A befektetői hangulat javult, mivel szerdán késő este megszavazta az államadósság megemeléséről és költségvetési kiadások csökkentéséről szóló törvényt az amerikai képviselőház, amivel elkerülhetővé válhat az Egyesült Államok fizetésképtelenné válása.

STOXX 600 index 0,53 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,62 százalékkal kezdett magasabban. Londonban 0,15 százalékkal nyitott erősebben az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 0,51 százalékos, a párizsi CAC-40 index 0,48 százalékos emelkedéssel kezdett. Milánóban 0,84 százalékkal, Madridban 0,76 százalékkal nyitott magasabban a tőzsdeindex.

Elindult felfelé az olajár

Az olajár emelkedésnek indult az előző két napi összesen mintegy hat százalékos esés után. Az árat azonban továbbra is nyomás alatt tartják az amerikai nyersolajkészletek piaci várakozások feletti halmozódása, valamint a kínai keresletcsökkenéssel szemben táplált aggodalmak.

Az európai kereskedési idő kezdetén a Brent nyersolaj ára 0,73 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 73,13 dolláron, a WTI ára pedig 0,84 százalékkal ment fel 68,66 dollárra hordónként.

Az arany spot ára 0,06 százalékkal csökkent unciánként 1961,05 dollárra. A dollárindex 0,02 százalékkal csökkent 104,30 pontra. Az eurót 0,02 százalékkal jegyzik gyengébben 1,0685 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!