Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 20 milliárd forintért 10 éves és 12 milliárd forintért 20 éves lejáratú államkötvényt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 76,22 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 22 bázisponttal magasabb, 2,53 százalékos átlaghozamon. Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 2,55 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 47,60 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 28,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 19 bázisponttal magasabb, 3,07 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 3,08 százalék volt.

 A 20 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 32,52 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, 18 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 3,56 százalék volt, 26 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 20 éves lejáratú kötvényekre 3,58 százalék volt - írja az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!