A Bright Green Corp. 157,6 millió részvényt bocsát ki, amelyek február 28-án 425, nyilvántartott részvényes magántulajdonában voltak. A januári zártkörű részvényeladás során elért 4 dolláros részvényenkénti ár alapján a vállalat jelenlegi értékelése körülbelül 630 millió dollár, amivel nagyobb lenne, mint sok amerikai kannabiszcég, amelyek a kanadai értéktőzsdén és az OTC-piacon kereskednek.

"Minden vonatkozó törvény szerint legálisan fogunk működni, és a szövetségi kormány engedélyt ad arra, hogy kannabiszt kereskedelmi céllal kutatási és gyártási célokra értékesítsünk, kannabiszt exportáljunk nemzetközi kannabiszkutatási célokra, és kannabiszt adjunk el a DEA által bejegyzett gyógyszeripari vállalatoknak orvosi kannabisztermékek és készítmények előállítására" - áll a Bright Green Corp. tájékoztatójában.

A Bright Green Corp. a Benchmark Investments LLC egyik részlegével, az EF Huttonnal dolgozik együtt a részvények tőzsdei bevezetésén, és a részvények debütálásakor nyilvános piaci árat javasol.

A vállalat 2021 májusában kötött megállapodást a DEA-val a kannabisz termesztéséről szövetségi szinten jóváhagyott kutatások céljára - írja a MarketWatch. A Bright Green Corp. arra számít, hogy májusban elnyeri a végleges nyilvántartásba vételt, ami a DEA által a vállalat termesztő létesítményeinek sikeres ellenőrzésétől függ.

"A DEA feltételes jóváhagyása alapján tervezzük a kannabisz értékesítését kutatóintézeteknek" - közölte a vállalat. "A THC kannabisztermékek értékesítése kizárólag a DEA meglévő regisztrálóitól származó jóhiszemű ellátási megállapodásokon keresztül fog történni, és nem közvetlenül a fogyasztóknak".

A Bright Green közölte: tervezi, hogy megkapja a DEA-tól a szabályozott anyagok ömlesztett gyártási engedélyét, bár nincs garancia arra, hogy elnyeri a végleges jóváhagyást.

"Tekintettel a kannabisz termesztésére és feldolgozására vonatkozó DEA regisztráció megszerzéséhez szükséges folyamat versenyképességére, valamint a kannabisz folyamatos szövetségi illegális voltára az Egyesült Államokban, úgy gondoljuk, hogy egyedülálló helyzetben leszünk ahhoz, hogy a kannabisz kutatási ellátási piac jelentős részét megragadjuk" - mondta a vállalat.

A Bright Green Corp.-ot 2019 áprilisában jegyezték be Delaware államban. 2019 májusában megállapodott, hogy 110 hektár területet vásárol két parcellában és egy befejezett üvegházat az új-mexikói Grantsban. 2020 végén opciót kapott arra, hogy 510 hektárt vásároljon a Grantsban lévő földjei közelében hektáronként 5000 dollárért.

A vállalat létesítményei közé tartozik egy 22 hektáros üvegház, ahol nem kannabiszos gyógynövényeket és gyógynövényeket termesztenek. Emellett két 57 hektáros üvegház és egy 2 hektáros Fast Start University üvegház építését tervezik, amikre megállapodást kötöttek a Dalsem Complete Greenhouse Projects BV.-vel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!