A Magyar Telekom április 9-én indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását. A cég büszke arra, hogy már több mint 2,2 millió ponton - vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások 40 százaléka számára - elérhető gigabites sávszélességű vezetékes hálózata, emellett 5G mobilszolgáltatásánál szintén rendelkezésre áll a gigabites sebesség - írta a közleményben Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

A Telekom hálózatán az 5G szolgáltatás Budapest, Budaörs, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét, Szeged és Szombathely bizonyos részein, emellett a balatoni régió 16 településén - Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszabadi-Sóstón, Fonyódon, Gyenesdiáson, Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Zamárdiban és Hévízen - részlegesen érhető el.

A szolgáltatás 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas csomaggal használható a lefedett területeken.

A Telekom tervei szerint az év végére tovább növeli az 5G területi lefedettséget, hogy minél több ügyfele számára elérhetővé váljon a mobiltechnológia legújabb generációja - írja az MTI.

Országos szinten megkezdte a 3G-s hálózatok kivezetését, lekapcsolását a Magyar Telekom - adta hírül korábban a hwsw.hu. A Telekom a honlapján készülékcserét kér a csak 3G-képes telefonnal rendelkezőktől, valamint ingyenes SIM-cserét biztosít azoknak, akiknél olyan SIM-kártya van, mellyel a 4G-képes készülékkel sem hozható létre 4G-s kapcsolat.