A Ryanair február 17-én megnyitja 51 bázisállomását, Budapesten. Három gépet állomásoztatnak Budapesten, a negyedik áprilisban érkezik, és idővel ez két ezer munkahelyet jelent Magyarországon - jelentette be Michal Cawley, a Ryanair vezérigazgató-helyettese egy mai tájékoztatón . A csak bázisra 250 munkavállalót vesznek fel.

A jegyárak 2999 forinttól (9,99 eurótól) indolnak , és 31 útvonal lesz elérhető. A Ryanair szerint ez az első évben két millió utast jelent, ami növekedhet a későbbiekben. A Ryanair 20 százalékkal olcsóbb árakat tud kínálni, mint a Malév.

Jelenleg hétszáz munkavállalója van Magyarországon, a jövő héten pedig nyílt napot tart azok számára, akik a Malévtől vagy máshonnan szeretnének a céghez menni.

A tervet gyorsan állították össze, a sajtótájékoztató után tárgyal a kormány és a budapesti repteret üzemeltető cég képviselőjével, és reméli, hogy sikerül kedvező költségeb  megállapodniuk.

A Rayanair 2008-ban már jelen volt Budapesten, akkor évi 400 ezer utast szállítottak, később azonban a magas repülőtéri költségek miatt kivonultak , a cég azonban néhány napja bejelentette visszatérését, és azt közölte, hogy öt útvonalon elindítja járatát Budapestről, ami 200 új munkahelyet teremt. Ekkor azonban még nem számoltak a Malév bedőlésével.